Laparoscopisch opereren

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Een persoon poetst de tanden van een kleine witte en bruine hond met een rode tandenborstel.

Laparoscopisch opereren

Met laparoscopisch opereren gaan we een stap verder in de operatietechnieken: opereren via een kijkoperatie.

Laparoscopisch opereren zorgt voor:

  Een kortere operatieduur en dus kortere narcosetijd
  Minder pijn na de operatie
  Sneller herstel van uw huisdier
  Minder kans op wondinfectie en complicaties
  Vaak is er geen kraag of beschermend shirt nodig na de ingreep

Met de laparoscopische methode voeren wij onder andere sterilisatie bij de hond uit. Deze methode kent een aantal belangrijke voordelen voor uw hond zoals minder risico’s, minder pijn en sneller herstel. Net als bij de gewone sterilisatie verwijderen we alleen de eierstokken bij de hond. Bij een gewone sterilisatie wordt een snede in de buik gemaakt. Deze moet groot genoeg zijn om de eierstokken buiten de buik te kunnen brengen, af te binden en te verwijderen. De operatiewond wordt na de ingreep gehecht. De hersteltijd is 10-14 dagen.

Tijdens een laparoscopische sterilisatie maken we slechts twee kleine gaatjes van 0.5-1 cm groot. Via het ene gaatje gaat de camera naar binnen, het beeld van de camera zien we op een scherm in de operatiekamer. Met behulp van de camera hebben we goed overzicht in de hele buik. Via het tweede gaatje brengen we een instrument de buik in om de eierstokken op te kunnen pakken en te verwijderen. Met deze nieuwe techniek hoeven we dus geen grote snede in de buik te maken, en hoeven we nauwelijks aan de eierstokken te trekken. Hierdoor is de ingreep minder pijnlijk en de hersteltijd slechts 3-5 dagen.

Wilt u een afspraak plannen?

U kunt online een afspraak maken met onze ervaren dierenartsen of paraveterinairen.

Is jouw huisdier ernstig ziek of is er sprake van een spoedgeval?
Neem dan alsjeblieft direct telefonisch contact op met onze kliniek, zodat wij uw huisdier zo snel mogelijk kunnen helpen.